Categoriearchief: handelsnaam

Handelsnaam en domeinnaam

Handelsnaam KvK

handelsnaam

Bij het starten van een nieuw bedrijf is vaak de belangrijkste eerste stap het bedenken van uw handelsnaam. Deze naam zal vertegenwoordigen wat uw activiteiten zijn en daarom zult u deze ook zorgvuldig moeten kiezen.

U zult er waarschijnlijk ook een logo en huisstijl voor gaan (laten) ontwikkelen dus het zal een goedgekozen naam moeten zijn, omdat u deze hopelijk lang zult gebruiken.

U heeft uw handelsnaam bedacht. En nu?

Nadat u een goede naam heeft gekozen zult u eerst moeten onderzoeken of het een unieke naam is en of dat deze nog niet gebruikt wordt op het internet.

Controleer daarom eerst via de KvK website of de handelsnaam nog niet in het systeem voorkomt. Als er een soortgelijke naam is maar voeren ze een ander soort product of dienst gevoerd en dit bedrijf is niet bij u in de buurt gevestigd dan kunt u deze naam gewoon gebruiken.

Heeft u wel dezelfde dienst en het bedrijf is ook nog in uw buurt gevestigd? Dan kunt u beter overwegen om een andere naam te kiezen.

Online de domeinnaam controleren

   Vul hier uw naam in

Nadat u het KvK register heeft gecontroleerd is het belangrijk om te zoeken of deze naam ook als domeinnaam beschikbaar is. Dit kunt u heel eenvoudig nagaan door via een hostingprovider de gewenste naam in te typen en te kijken of deze domeinnaam nog vrij is. Een naam mag alleen bestaan uit letters en een tussenliggend streepje ( – ) of underscore ( _ ). Andere tekens zijn verboden.

Als de door u gewenste domeinnaam nog vrij is dan is het zaak om deze zo snel mogelijk vast te leggen. U bent dan de domeinnaamhouder voor een jaar. Indien mogelijk registreert u ook gelijk de andere extensies (b.v. .com of .eu) zodat niemand anders deze kan claimen.  Als deze domeinnamen vrij blijven dan kan namelijk iemand anders ze later registreren, met alle verwarring van dien voor de bezoekers van uw toekomstige website.

U kunt zoveel domeinnamen registreren als gewenst, dus ook voor b.v. subdiensten of producten die u gaat voeren. Dit heeft trouwens meerdere voordelen voor de zoekmachines, maar daar wordt op deze website verder niet op ingegaan.

Uw handelsnaam vastleggen

Uw domeinnaam is nu vastgelegd. Hierna vult u alle gegevens in op de website van de KvK om daar uw handelsnaam officieel te laten registreren.
De domeinnamen die u hebt vastgelegd komen ook in deze registratie vermeld te staan.

Nu heeft u zowel dezelfde handelsnaam op het internet als bij de KvK en heeft u de belangrijkste stap afgerond. Gefeliciteerd!

Nadat u bent geregistreerd bij de KvK krijgt u ineens allerlei ‘aanbiedingen’. Bedrijven kopen deze gegevens namelijk op en staan te wachten om toe te slaan. Dat is ook de reden waarom u alvast de domeinnaam moet vastleggen, want hier is een groeiende handel in. Het gaat zelfs zover dat ze domeinnamen met uw handelsnaam alvast vastleggen om ze vervolgens veel duurder te kunnen verkopen aan u. Ze weten dat het belangrijk is om dezelfde domeinnaam als handelsnaam te voeren. Nu u weet hoe u het moet aanpakken, kunnen ze u dus in ieder geval niets meer wijsmaken.